Стандарт Инвестмънт пред Profit.bg: Ще си търсим правата в съда

1917
Стандарт Инвестмънт пред Profit.bg: Ще си търсим правата в съда

Само преди часове от Комисията за финансов надзор информираха, че отнемат издадения на „Стандарт инвестмънт” АД лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

Отнемането на лиценза на инвестиционния посредник е на основание чл. 20, ал. 2, т. 2, предложение първо от Закона за пазарите на финансови инструменти.

Oт Стандарт инвестмънт коментираха за Profit.bg, че решението е „преднамерено, тенденциозно, целенасочено и част от кампанията срещу дружествата от групата Стандарт Инвестмънт.

Тъй като решението е неоснователно и незаконно, то ние ще си търсим правата в съда, допълниха още оттам.

Припомняме, че според посочената точка от закона, Комисията може да отнеме издадения лиценз, ако „инвестиционният посредник престане да отговаря на изискванията на закона и на актовете по прилагането му за капиталова адекватност и ликвидност и не предложи в 5-дневен срок от възникване на несъответствието оздравителна програма за привеждането му в съответствие с тези изисквания“.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg