Стара планина Холд подаде заявление за търговия на най-високия сегмент

502
Стара планина Холд подаде заявление за търговия на най-високия сегмент

В БФБ-София АД е постъпило заявление за преместване на емисия от акции, издадена от Стара планина Холд АД-София от Официален пазар, пазар на акции, сегмент “В” на Официален пазар, пазар на акции, сегмент “А”.

За да се търгува дадена емисия на най-горния сегмент, тя трябва да има история от 1 година на Пазар „B” или 2 години на Неофициален пазар на акции - сегмент 'А' или 'B'.

Пазарната капитализация на емитента трябва да е най-малко 40 млн. лв., а минималният брой на акционерите – 1000 души. Компанията трябва да има завършени 3 от последните 5 години с положителен финансов резултат, а свободно търгуемите акции да са 25 на сто.

Средномесечният оборот с емисията през последните 6 месеца трябва да възлиза на 200 хил. лв., а средномесечният търгуван обем – не по-малко от 20 хил. акции.

Нетната консолидирана печалба на Стара планина Холд за първите шест месеца на годината е 3.697 млн. лв., като нараства от 2.1 млн. лв. за година по-рано, или със 76.05%.

Рано днес по позицията са изтъргувани 3654 акции на нива от 7.53 и 7.60 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg