Стара планина холд с неконсолидирана печалба от 813 хил. лв.

413
Стара планина холд с неконсолидирана печалба от 813 хил. лв.

Нетният неконсолидиран финансов резултат на Стара планина холд АД () към 30 юни 2008 г. е печалба в размер на 813 хил.лв., спрямо 1.33 млн. лв. година по-рано.

Основните приходи са формиране от дивиденти в общ размер от 939 хил. лв.

Дъщерни дружества на холдинга са Хидрaвлични елементи и системи, Славяна, Фазан, Елхим-Искра и СПХ Транс ООД. Асоциирани дружества са М+С Хидравлик, Пътстройинжинеринг, Българска роза, Птици и птичи продукти и Форсан България ООД.

Капиталът на Стара планина холд АД е 21 млн. лв., разделен на 21 млн. непривилегировани поименни акции с право на глас с номинална стойност един лева всяка.

Основни акционери са Potbul Invest Foundation с 22.17% и “Гарант 5” ООД държащ 12.36 на сто.

Пенсионните фондове на ПОК Доверие притежават 5.43% от капитала, на Алианц България – 3.94%, холандският взаимен фонд MEI-Roemenie en Bulgarije Fonds N.V. - 3.71%.

За периода на значителна корекция на цената на акциите, търгувани на БФБ, български пенсионните фондове са увеличили сумарно участието си в капитала на Стара планина холд АД с близо 800 000 акции.

От 6.8% в края на трето тримесечие на 2007 г., към 1 юли 2008 г. 10.6% от капитала на холдинга са притежание на различни пенсионни фондове.

Последната сделка по позицията е на ниво от 4.66 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg