Днес се проведе общото събрание на Стара Планина Холд., на което бе представен 57.05%, или 11 980 381 акции, от капитала на холдинга. На него присъстваха 24 юридически лица, представени с пълномощник, както и няколко физически лица.

Единодушно бяха приети всички точки от дневния ред, който бе съставен от шест точки - приемане на Доклад за дейността на дружеството за 2007 г., разпределение на финансовия резултат, освобождаване от отговорност на членовете на СД, промени в устава на дружеството, решение за обратно изкупуване на собствени акции и назначаване на експерт-счетоводител.

Акционерите гласуваха 257 900 лева от финансовия резултат на дружеството да бъдат разпределени за дивидент, а останалите да постъпят във фонд резервен. Това е брутен дивидент в размер на 1.23 стотинки на акция.

Печалбата на холдинга за изминалата година е възлизала в размер на 2.754 млн. лева, като приходите му от основна дейност са възлизали на 3.28 млн. лева.

По отношение на обратното изкупуване на акции акционерите решиха максималният брой акции, подлежащи на обратно изкупуване, да е в размер на до 3% от капитала на дружеството.

Минималната цена ще е не по-ниска от минималната среднодневна борсова цена за една акция в период от 52 седмици преди датата на обратното изкупуване.

Максималната цена на изкупуването не може да е по-висока от 75% от най-високата среднодневна борсова цена за последната една година.

Срокът за извършване на обратното изкупуване да е не по дълъг от пет години. Общото събрание на акционерите овласти Съвета на директорите да определи конкретните дати за начало и край на обратното изкупуване.