Стара планина холд започна да изплаща дивидента за 2010-а

880
Стара планина холд започна да изплаща дивидента за 2010-а

Стара планина холд АД, с изпълнителен директор Васил Велев, уведомява своите акционери, че от 10 септември започна изплащането на дивидента за 2010 година, съобщиха от дружеството.

Акционерите, които нямат сметки при инвестиционен посредник ще могат да получат дивидентите си в клоновете на Интернешънъл асет банк във всички областни градове до 9 декември 2011 г. само срещу документ за самоличност. Останалите акционери ще получат дивидентите си от своя инвестиционен посредник чрез Централен депозитар.

Ако някой пропусне да вземе дивидента си до указания срок, то той ще може да се получи след 3 януари 2012 година в офиса на Стара планина холд АД по реда за получаване на дивидент за минали години.

Да припомним, че сумата, която задели холдингът за дивидент за 2010 г. е в общ размер 272 600 лева. Брутната сума на дивидента е 0.01298 лв. на една акция, а след приспадането на 5% данък за физически лица, той сде редуцира до 0.01233 лв. на акция.

Холдингът е единствената българска публична холдингова компания, която е изплащала дивидент за всяка година от дейността си. Брутната сума, заделена за дивидент през този период е в размер на 3.764 млн. лева.

Политика на редовно изплащане на дивиденти прилагат и по-големите предприятия от групата на холдинга. Дивидентът, гласуван от акционерите на Стара планина холд АД, М+С Хидравлик АД, Хидравлични елементи и системи АД и Елхим-Искра АД за 2010 година достига общо 3.884 млн. лева, докато за следкризисната 2009 година той беше общо 2.200 млн. лева, което показва ръст от 76.55%.

За 15 годишно съществуване брутната сума, заделена за дивиденти от групата на Стара планина холд АД възлиза на близо 27.4 млн. лева.

Акциите на холдинга поскъпнаха в петък с 1.60% и приключиха редовната търговия на ниво от 3.494 лв. за лот. Сделките бяха за 17 000 книжа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...