Стара планина отчита забавяне темпа на растеж на продажбите

910
Стара планина отчита забавяне темпа на растеж на продажбите

Стара планина Холд, с изпълнителен директор Васил Велев, отчита през трето тримесечие на 2011 година забавяне в темпа на растеж на продажбите в групата.

Докато средният коефициент на продажбите към 30 юни 2011 г. е 2.65 пъти спрямо същия период на 2009 година, то към края на този септември коефициентът е 2.20, информираха от компанията, като се позоваха на Доклада за дейността й към края на деветмесечието на 2011 година.

Това, според ръководството на холдинга, се дължи основно на несигурността пред бизнеса на основните клиенти, което води до скъсяване хоризонта на поръчките им.

В него доклада пише още, че Стара планина Холд и предприятията от групата „продължиха да увеличават към края на третото тримесечие своите резултати с темповете от първите две тримесечия на 2011 година. Най-големите компании на холдинга увеличиха продажбите си от 20% до 48% в сравнение с деветмесечието на 2010 година и над 2.5 пъти в сравнение с деветмесечието на 2009 година".

Неконсолидираната печалба на Стара планиан Холд към септември е 1.12 млн. лева, при 657 хил. лева година по-рано.

Приходите му от дивиденти растат през разглеждания период от 809 хил. лева, на актуалните 1.39 млн. лева.

Акциите на групата губят към 13 часа на борсата 4.71% от стойността си, понижавайки се до 2.81 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg