Стартира публичното предлагане на дялове на Елана Долар Фонд

459
Стартира публичното предлагане на дялове на Елана Долар Фонд

Публичното предлагане на дяловете на шестия фонд на Елана Фонд Мениджмънт, Елана Долар Фонд, стартира в началото на февруари. Той е втори фонд в щатски долари на фонд мениджъра на Елана след въвеждането през 2005 г. на първия на пазара фонд в подобна валута Елана Балансиран $ Фонд, като новият е с нискорисков профил и следва консервативна инвестиционна стратегия.

Договорният фонд Елана Долар Фонд ще инвестира в инструменти на паричния пазар и дългови ценни книжа, като поетият риск ще бъде хеджиран.

Минималната сума на инвестицията във фонда е цената на един дял, като стартовата цена, обявена днес (5 февруари), е 100.10 щ. д.

За разлика от другите фондове на Елана, цените на Елана Долар Фонд ще се изчисляват и публикуват два пъти седмично в официалната справка на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД).

Цени на дяловете на Елана Долар Фонд ще бъдат обявявани във вторник и петък всяка седмица. Инвеститорите в новия нискорисков фонд ще имат възможност за закупуване на частични дялове, ако сумата на инвестицията не съответства на цяло число дялове.

Новият Елана Долар Фонд е подходяща алтернатива на банковия депозит за спестявания в щатски долари, като дава възможност за реализиране на текущ по-висок доход от депозитните продукти при поемане на нисък риск. Фондът също е подходящ за инвеститори, които желаят да диверсифицират или преместят доларовите си вложения от по-високорискови продукти във взаимен фонд с нисък риск.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg