Стартира търговията с правата на Индустриален Холдинг България

384
Стартира търговията с правата на Индустриален Холдинг България

От днес до 30 септември на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Индустриален Холдинг България от увеличението на капитала на холдинговото дружество.
В първия ден по позицията бяха прехвърлени 22 788 права на нива от 0.004, до 0.01 лв. за брой.

Броят на издадените права е 43 756 118, като срещу 200 от тях ще може да се запише една облигация от новата емисия.

Емисията е в размер на 21.878 млн. лв., разпределени в 218 780 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми и необезпечени облигации, с номинална и емисионна стойност 100 лева всяка облигация.

Опцията за конвертиране на емисията облигации на Индустриален холдинг България на падежа в акции, и междинно конвертиране на датата на четвъртото лихвено плащане, е при конверсионно съотношение 12.

Датата на аукциона за неизползваните права е 9 октомври 2008 г., а крайната дата за записване на облигации е 24 октомври 2008 г.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционни проекти на дъщерни дружества на “Индустриален холдинг България” АД основно в корабостроене, пристанищна дейност, транспорт и машиностроене.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg