Стартираха процедурата за приватизация на “Параходство български морски флот”

777
Стартираха процедурата за приватизация на “Параходство български морски флот”

Агенцията за приватизация обяви публично оповестен конкурс на два етапа за продажбата на 7 631 460 броя акции, представляващи 70% от капитала на“Параходство български морски флот” ЕАД, Варна.

Конкурсната документация, която не съдържа информационния меморандум на дружеството се закупува в срок до 20 август 2007 г., а до 10 септември е срокът за подаване в АП на документи за съответствие на критериите на бъдещите купувачи, според приетата стратегия.

До 28 септември АП ще издаде на сертификат за регистрация и закупуване на информационен меморандум. През първото полугодие на 2008 година се очаква АП да води преговорите с потенциалните инвеститори.

По данни на Агенцията за приватизация Параходство български морски флот разполага със 71 плавателни съда, с общ капацитет над 1,3 милиона dwt (бруто регистър тона) в това число: 43 кораба за превоз на насипни товари, 6 танкера и химикаловози, 2 танкера за продукти, пренасящи не рафинирани масла и нефтени продукти, опериращи на международния пазар, 12 кораба за превоз на контейнеризирани товари, 8 кораба за превоз на генерални товари и 2 ферибота, с капацитет 108 железопътни вагона.

За 2006 г. компанията има печалба в размер на 18.793 млн. лв. при приходи от 401.271 млн. лв., докато за година по-рано финансовият резултат е 40.405 млн. лв. при постъпления от 412.575 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg