Статус Инвест прехвърли 18% от Статус Имоти АДСИЦ в три блокови сделки

1007
Статус Инвест прехвърли 18% от Статус Имоти АДСИЦ в три блокови сделки

В три блокови сделки днес Статус Инвест АД прехвърли 17.7% от капитала на Статус Имоти АДСИЦ срещу общо 126.5 хил. лв. Това съобщиха от Българска фондова борса.
Първата сделка е сключена с България Риъл Истейт Груп ЕАД и е за 40 664 акции или 6.25% от капитала на дружеството със специална инвестиционна цел. Цена за акция на блоковата сделка е 1.10 лв., а общата стойност на сделката е 44.73 хил. лв.

Параметрите по втората блокова сделка са идентични със споменатите вече брой акции и договорена цена, като в случая купувач е България Груп ЕАД.

При третата сделка отчетната страна е България Инвестмънт Груп ЕООД, придобило 5.17% от капитала на Статус Имоти АДСИЦ, равняващи се на 33.63 броя акции. Сделката възлиза на 37.04 хил. лв.

Компанията не е сред ликвидните на БФБ, като за последно акциите са търгувани на 1 февруари. По позицията на Статус Имоти АДСИЦ липсват поръчки за купува и продава.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg