Става възможен трансферът на 65% от акциите на БТК от Viva Ventures към AIG Global Investment Group

834
Става възможен трансферът на 65% от акциите на БТК от Viva Ventures към AIG Global Investment Group

От утре, 11 юни, става възможен трансферът на 65 процента от акциите на БТК от Viva Ventures към AIG Global Investment Group, защото отпадат ограниченията, определени в приватизационния договор от 2004 г.

Сделката се сключва под определени условия, сред които са одобрение от регулаторните органи, отговарящи за конкуренцията, съобщиха още в началото на май собствениците на телекома.

AIG Global Investment Group подписа споразумение в началото на май с Novator и Viva Ventures за покупката на 65-процентовия дял на Viva Ventures в капитала на Българската телекомуникационна компания.

Цената за придобиването на една акция е 11,25 лв. (5,75 евро). Равностойността от 2,112 млрд. лева (1,080 млрд. eвро) за 65% от акциите включва й наскоро предложения дивидент от 0,55 лв. /0,28 евро/ за акция.

AIG Global Investment Group ще придобие акциите чрез дъщерната си компания AIG Capital Partners. Част от сделката ще бъде финансирана от AIG New Europe Fund II, L.P., частен инвестиционен фонд за директни инвестиции в Централна и Източна Европа.

Допълнително се очаква AIG да придобие в кратки срокове още 25% от акциите на БТК като част от сделката. На 19 юни ще се състои Общо събрание на акционерите на телекома.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg