Строят многоцелеви 21 000-тонен кораб в "Булярд корабостроителна индустрия"

663

Дъщерното на „Индустриален холдинг България” АД чрез „Приват инженеринг” АД дружество Karvuna Ltd., Маршалски острови се споразумя за строителство на един многоцелеви 21 000-тонен кораб в „Булярд корабостроителна индустрия” АД, съобщиха от компанията.

Корабът е с неограничен район на плаване, с възможност за превозване на насипни товари, срокът му на доставка е декември 2009 г.

Само преди дни стана известно, че друго дъщерно дружество на Индустриален холдинг България - КРЗ “Порт Бургас” е финализирало сделка за продажба на плаващ док на стойност 1.15 млн. евро.

С това дружеството прекратява дейността си кораборемонт, която оттук насетне ще се извършва в “Булярд корабостроителна индустрия” АД.

През изминалата седмица бе оповестено, че в партньорство с Вик Сандвик, Норвегия е учредено дружеството „ВИК-Сандвик-ИХБ Дизайн” АД, което е с предмет на дейност корабен дизайн.

Капиталът на новото дружество е 250 000 лева, разпределени в 250 000 броя акции с номинал 1 лев. Всеки от акционерите участва с по 50% от акциите с право на глас.

Рано днес общо 5251 акции от Индустриален холдинг България смениха собствеността си на нива от 12.50 и 12.60 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg