Изготвяната Зелена книга на Европейския съюз за изграждане на съюз на капиталовите пазари е стъпка в правилната посока, каза Светозар Абрашев, председател на Борда на директорите на София Интернешънъл Секюритиз по време на форума „Шумът на парите“.

Това все пак е документ, върху който има още много да се работи. Очевидно е обаче, че Европа изостава в голяма степен от САЩ, така че е нужна промяна.

Искрено вярвам, че тази регулация може да бъде промяната, която да доведе до положителен тласък на капиталовите пазари в Европа, заяви Абрашев.

Експертът е оптимист, че ще се изгладят спорните моменти в директивата, и че тя ще помогне на малките и средните предприятия.

Не мисля, че в България това ще има някакъв ефект поне в следващите няколко години, но в дългосрочен план вярвам, че ще бъде полезно, тъй като повечето наши компании са малки и средни, каза още Абрашев.

Програмата, както и повече подробности за Шумът на парите могат да се намерят на profit.bg/forum.

Форумът Шумът на парите се осъществява със съдействието на ВИП спонсорите Уникредит Булбанк, Vivacom и Галакси Инвестмънт Груп, както и спонсорите Трейс Груп Холд, София Интернешънъл Секюритиз, ЛУКС ИМОТИ, консултантска къща Амрита, Peugeot и Борика Банксервиз.

Медийни партньори на събитието са fakti.bg, offnews.bg, novini.bg, kaldata.com, imot.bg, economic.bg, сп. Forbes, сп. Икономика, агенция Фокус, pariteni.bg и SeeNews.

Организационен партньор на събитието за поредна година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.