Св. Св Константин и Елена холдинг с печалба от 1.81 лв. на акция за 2007 г.

591
Св. Св Константин и Елена холдинг с печалба от 1.81 лв. на акция за 2007 г.

Св. Св. Константин и Елена холдинг АД () отчита ръст на консолидираната печалба за 2007 г. до 4.19 млн. лв. (1.81 лв. на акция), в сравнение с 1.78 млн. лв. (0.77 лв. на акция) година по-рано.

Общите приходи на компанията нарастват със 16% до 30.9 млн. лв. за периода. Основният капитал е 2.31 млн. лв., а собственият в края на декември достига 24.4 млн. лв.

През отчетната 2007 година се наблюдава увеличение на приходите от хотелиерска дейност. Предоставянето на услугите е в собствени хотели и наета хотелска база. Самостоятелно и чрез дъщерните си фирми Св. Св. Константин и Елена холдинг АД експлоатира близо 2000 легла , от които 906 са категория четири звезди , а останалите - в реновираните през 2006 и началото на 2007 година три и двузвездни хотели.

Най-атрактивни за туроператорите са двата четиризвездни хотелски комплекса Астера – на първа линия в к. к. Златни пясъци и Азалия - на първа линия в к. к. Св. Св. Константин и Елена, които поставиха началото на веригата А –хотели.

Приоритет в инвестиционната програма на Св. Св. Константин и Елена холдинг е разширяването и обновяването на инфраструктурните съоръжения, собственост на дружеството и цялостната инфраструктура на едноименния курортен комплекс в посока опазване на околната среда.

Като публично-частно партньорство стартира и продължава изграждането на системата от помпени станции и канализационен колектор на територията на к. к. Св. Св. Константин и Елена. Проектът получи частично финансиране по програма ПУДОС, както и от републиканския бюджет.

Консолидираният отчет на Св. Св Константин и Елена холдинг АД включва финансовите резултати на дружеството-майка и дъщерните дружества Гранат ЕООД, Янтар ЕООД, Аладжио ЕАД, Бългериън Голф Съсайъти ЕООД, Тиона ЕООД и Консорциум Марина – Балчик АД.

Днес по позицията се изтъргуваха 98 акции на средна цена от 32 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...