Св. Св. Константин и Елена холдинг АД (

) отчита ръст на консолидираната печалба за 2007 г. до 4.19 млн. лв. (1.81 лв. на акция), в сравнение с 1.78 млн. лв. (0.77 лв. на акция) година по-рано.

Общите приходи на компанията нарастват със 16% до 30.9 млн. лв. за периода. Основният капитал е 2.31 млн. лв., а собственият в края на декември достига 24.4 млн. лв.

През отчетната 2007 година се наблюдава увеличение на приходите от хотелиерска дейност. Предоставянето на услугите е в собствени хотели и наета хотелска база. Самостоятелно и чрез дъщерните си фирми Св. Св. Константин и Елена холдинг АД експлоатира близо 2000 легла , от които 906 са категория четири звезди , а останалите - в реновираните през 2006 и началото на 2007 година три и двузвездни хотели.

Най-атрактивни за туроператорите са двата четиризвездни хотелски комплекса Астера – на първа линия в к. к. Златни пясъци и Азалия - на първа линия в к. к. Св. Св. Константин и Елена, които поставиха началото на веригата А –хотели.

Приоритет в инвестиционната програма на Св. Св. Константин и Елена холдинг е разширяването и обновяването на инфраструктурните съоръжения, собственост на дружеството и цялостната инфраструктура на едноименния курортен комплекс в посока опазване на околната среда.

Като публично-частно партньорство стартира и продължава изграждането на системата от помпени станции и канализационен колектор на територията на к. к. Св. Св. Константин и Елена. Проектът получи частично финансиране по програма ПУДОС, както и от републиканския бюджет.

Консолидираният отчет на Св. Св Константин и Елена холдинг АД включва финансовите резултати на дружеството-майка и дъщерните дружества Гранат ЕООД, Янтар ЕООД, Аладжио ЕАД, Бългериън Голф Съсайъти ЕООД, Тиона ЕООД и Консорциум Марина – Балчик АД.

Днес по позицията се изтъргуваха 98 акции на средна цена от 32 лв. за брой.