Свилоза АД отчете неконсолидирана печалба от 660 хил. лв.

549

Свилоза АД реализира неконсолидирана печалба в размер на 660 хил. лв., спрямо загуба от 315 хил. лв. година по-рано, става ясно от отчета на дружеството, публикуван от БФБ.

Общите приходи на компанията намаляват до 2.2 млн. лв. при 2.8 млн. за периода на 2006 г. Разходите падат на половина до 1.54 млн. лв. от 3.125 млн. преди година.

Основният капитал към 31 март е 31.775 млн. лв., а собственият е 49.419 млн. лв. Свилоза осъществи увеличение на капитала в началото на годината с 25.1 млн. лв., като новите акции още не са регистрирани за търговия на БФБ.

Компанията осъществява основно дейността си чрез дъщерното Свилоцел, като неконсолидираните приходи на фирмата се формират основно от наеми и от оказване на услуги.

Основен акционер в дружеството е Arus LTD - САЩ със 79.98% от капитала.

Дейността на Свилоза включва производство и реализация на изкуствени химически влакна и коприни, сулфатна избелена целулоза и продукти от нея, както и производство на топло и елктроенергия.

Днес са изтъргувани само 15 акции на дружеството на средна цена 4.93 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...