Първичното публично предлагане на Трейс Груп Холд ще се проведе от 9.00 часа до 16.00 часа на 26 октомври. Обявяването на класираните поръчки ще стане на 29 октомври, съобщават от мениджъра по IPO-то Сомони Файненшъл Брокеридж.

Заплащането на акциите ще започне на 30 октомври и ще продължи до 2 ноември. Очаква се, че новите акции ще се регистрират от КФН в началото на декември, а регистрирането им на БФБ до средата на същия месец.

Трейс Груп Холд ще предложи на пазара 200 хил. нови акции при фиксирана цена от 110.50 лв. Очакваните нетни приходи за старозагорския холдинг са 22 003 170 лв. Общите разходи по публичното предлагане ще възлязат на 96 830 лв. От тях 88 400 ще са възнаграждението на Сомони Файненшъл Брокеридж.

В предлагането могат да участват при равни условия местни и чуждестранни индивидуални, професионални и институционални инвеститори.

Дружеството е уведомено от основните акционери, че има право и възнамерява, при успешно завършване на предлагането и при надзаписване повече от 3 пъти на предложените акции, да разпредели по свое усмотрение между ограничен кръг инвеститори допълнително до 2%, или 40 000 от притежаваните от него издадени преди увеличението (стари) акции.

Посочените сделки за продажба на издадени (стари) акции могат да бъдат договорени между основния акционер и избраните от него инвеститори най-късно до третия ден преди началната дата за търговия на акциите на дружеството на БФБ.