Веднага след майските празници на Българска фондова борса ще започне търговията с правата от увеличението на капитала на Агро Финанс АДСИЦ (

). Началната дата за това е 7 май, а за крайна е определена 20 май, съобщава x3news.

Прехвърлянето на правата ще сатва в периода от 7 до 22 май, като аукционът за неизползваните права ще се проведе на 29 май. Записването на акциите от увеличението ще е до 13 юни.

От Агро Финанс АДСИЦ възнамеряват да увеличат капитала си двойно като емитират 16.14 млн. нови акции, колкото е и основният капитал на дружеството към днешна дата. Броят на издадените права също е 16.14 млн. общо. Съотношението между издадените права/нови акции е съответно 1/1. Капиталът ще се счита за увеличен, ако бъде записана и платена поне една нова акция с номинална стойност 1 лв. и емисионна 1.2 лв.

Присвоеният борсов код на издадените права е R4AGROF, а борсовият член, който ще обслужва увеличението е ИП Ти Би Ай Инвест ЕАД.

Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник, или към 7 май. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 29 април.

За последно акциите на Агро Финанс АДСИЦ са търгувани на БФБ на 18 април. Тогава са изтъргувани 10 лота. Средната цена вече е 1.48 лв.