Търговията с правата на Балканика Имоти стартира на 29 септември

444
Търговията с правата на Балканика Имоти стартира на 29 септември

От 29 септември до 10 октомври на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Балканика Имоти АДСИЦ от първоначалното увеличение на капитала на фонда, информират от борсата.

Правата ще се търгуват с борсов код BD2A, а крайната дата за записване на акциите от увеличението е 5 ноември.

ЕФГ Секюритис България е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в Инвестбанк.

Учредители на дружеството са Балканика холдинг груп АД със 70% от капитала, институционални инвеститори са договорен фонд Инвест Актив с 20% от капитала и договорен фонд Инвест Класик с 10%, чрез управляващото договорните фондове дружество Инвест Фонд Мениджмънт АД.

В ръководството влизат Цветан Пенев – изпълнителен директор, Васил Стаменов – председател, Боряна Господова - зам.-председател.

Балканика имоти АДСИЦ ще специализира в инвестиции в недвижими имоти, като са представени планове за изграждане на два комплекса от сгради за сезонен отдих в гр. Добринище и в гр. Царево.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg