Търговията с правата от увеличението на капитала на Доверие обединен холдинг (

) на Българска фондова борса ще е на 25 февруари и ще продължи до 7 март. Това гласи корпоративно съобщение на сайта на БФБ. Присвоеният борсов код на издадените права е R1DOVU.

Началната и крайната дата за прехвърлянето на правата съответно са 25 февруари и 11 март. На 25 февруари ще започне и записването на новите акции. Крайният срок за това е 2 април. Инвестиционният посредник ПФБК ще обслужва увеличението на капитала. Набирателната сметка е открита в ТБ Алианц България АД.

Издадените права са общо 13 149 848, а броят акции, предложени за записване, е 876 657. Съотношението между право/нова акция е 15/1. Всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, разделен на 15. При записване на акции, ако се получи число, което не е цяло, се закръглява към по-малкото цяло число.

Капиталът на Доверие обединен холдинг ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 701 325 нови акции, чиято номинална стойност е 1 лв. и емисионна 12 лв.

По време на днешната борсова сесия книжата на холдинга поевтиняха с 0.32% на средните 12.3 лв. при изтъргувани 1 436 лота.