Първоначалната продажба на правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Ексклузив Пропърти АДСИЦ, стартира на 26 февруари, става ясно от съобщение на БФБ - София.

Дружеството увеличава капитала си от 500 хил. лв. на 8 млн. лв., чрез предлагането на 7.5 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Издадени са 7,5 млн. права, срещу всяко от които може да се запише една от новите акции на Ексклузив Пропърти.

Присвоеният борсов код на издадените права на "Първичен пазар" е R1EXPRO, като предлагането ще се извърши чрез смесен закрит аукцион във времевия интервал от 09.30 ч. до 11.00 ч.

Вторичната продажба на емисия права с код R2EXPRO също ще стартира на 26 февруари от 9.30 часа. Крайна дата за търговия на правата на борсата е 9 март, а крайна дата за записване на акции от увеличението е 4 април 2007 г.

Дружеството ще инвестира набраните средства в закупуване на терен, изграждане, отдаване под наем и/или продажба на офис сграда, намираща се в центъра на София, на бул. "Тодор Александров". Приблизителна стойност на проекта е 6.7 млн. лв., като се очаква да бъде реализиран до 30 август 2008 г.

Борсов член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП БенчМарк Финанс АД, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка - ТБ Ейч Ви Би Банк Биохим АД.