На 27 март на Българска фондова борса ще стартира търговията с правата на „Фонд за земеделска земя Мел инвест” АДСИЦ, съобщават от институцията. Правата ще се търгуват на борсата до 9 април под борсов код R5ALOF.

Фондът планира да увеличи капитала си от 14.044 млн. лв. на 28.089 млн. лв. За целта ще бъдат издадени 14.044 млн. права, като всяко от тях ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една нова акция по емисионна стойност от 1.10 лв.

Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 18 април, а крайната дата за записване на акциите от увелчението на капитала е 10 май.

ИП Булброкърс е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ОББ.

При успешно увеличение на капитала, в касите на дружеството ще влязат 15.449 млн. лв. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2 млн. акции.

Утре е последната дата за сключване на сделки с акциите на фонда, в резултат на които приобретателят ще има право да участва в увеличението на капитала. Рано днес сделки с книжата на Фонд за земеделска земя Мел инвест няма, като офертите купува/продава са на нива от 1.35/1.38 лв. за брой.