Началната дата за търговия на правата на Фонд за земеделска земя Мел инвест (

) ще започне на 25 октомври, а за крайна е определена 7 ноември, съобщават от Българска фондова борса. Датата, до когато ще могат да се прехвърлят правата е 9 ноември. Присвоеният борсов код на издадените права е R4ALOF.

На 16 ноември ще се проведе аукционът за непласираните права. От 25 октомври до 3 декември ще могат да се записват новите акциите на дружеството, инвестиращо в земеделска земя. Право за участие в увеличението на капитала ще имат лицата, придобили книжа на ФЗЗ Мел инвест АДСИЦ не по-късно от този петък.

От компанията възнамеряват да увеличат двойно капитала си от сегашните 7 027 150 лв. на 14 054 300 лв., чрез емитиране на нови 7 027 150 акции и издаване на същото количество права. Срещу всяко право инвеститорите ще могат да запишат по една акция.
Упълномощеният посредник по увеличението на капитала е ИП Булброкърс, а банката, в която ще се откриват набирателните сметки е ОББ

Капиталът ще бъде увеличен успешно ако се запишат и платят най-малко 2 млн. акции. Емисионната стойност на книжата е 1.10 лв. всяка.

Засега няма сключени сделки с акциите на ФЗЗ Мел инвест АДСИЦ.