Търговията с правата на Синергон Холдинг стартира на 27 февруари

565
Търговията с правата на Синергон Холдинг стартира на 27 февруари

От 27 февруари (вторник) до 12 март (понеделник) на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Синергон Холдинг АД, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на холдинговото дружество, съобщава сайтът на институцията.

Синергон Холдинг планира да увеличи капитала си от настоящите 14.123 млн. лв., на 18.359 млн. лв.

Всяко придобито право ще даде възможност на инвеститорите да запишат по 0.3 от новите акции на холдинга по номинална цена от един лев и емисионна цена от 7.00 лв.

 

Аукционът за неизползваните права ще се състои по време на търговската сесия от 21-ви февруари, а крайната дата за записване на акции от увеличението е 5 април 2007 г.

ИП Авал Ин АД е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Булбанк АД.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Синергон Холдинг АД, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 21 февруари (сряда) 2007 г. До момента по позицията се изтъргуваха
10 286 акции на ниво от 12.90 и 13.30 лв. за брой, като средната цена отчете повишение от 2.02%, до 13.10 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg