Търговията с правата на Софарма логистика стартира от 19 февруари

436
Търговията с правата на Софарма логистика стартира от 19 февруари

От 19 февруари 2007 г. на Българска фондова борса ще стартира търговията с правата на Софарма логистика АД дружество, се съобщава в сайта на институцията.

Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от настоящите 2.743 млн. лв. на 5.487 млн. лв.

Съотношението между издадените права и новите акции е 1:1. Новите акции ще се записват по емисионна цена от 1.20 лв. Присвоеният борсов код на правата е R2FTXCO.

Търговията с правата на дружеството ще продължи до 6 март, а аукционът за незаписаните права ще се проведе на 13 март 2007 г. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 28 март.

Капиталът на Софарма логистика ще бъде увеличен само, ако бъдат записани и платени най-малко 1.4 млн. нови акции. ИП БенчМарк Финанс е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, а набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Райфайзенбанк България EАД.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството е 14 февруари (сряда).
В резултат на сключените сделки, приобретателят има право да участва в увеличението на капитала. В петък (9 февруари) книжата на Софарма логистика се търгуваха на нива от 7.51 лв. до 9.15 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg