Комисията за финансов надзор потвърди търговото предложение, но не носи отговорност за верността на представената в него информация. Това се казва в корпоративното известие на Оргахим във връзка с търговото предложение от Поликолор С.А., Уайтбийм Холдинг Лимитед и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед, които са подписали споразумение за следване на обща политика по управление на Оргахим, чрез съвместно управляване на притежаваните права на глас, към миноритарните акционери на Оргахим за закупуване на 179 928 обикновени акции.

След няколкото отказа на КФН да одобри търговото предложение на мажоритарните собственици на компанията при цена от 85.00 лв, 86. лв., надзорът даде мълчаливото си съгласие за офертата на 87.00 лв. за акция.

Търговите предложители дават следната обосновка за предложената цена: „Представеното търгово предложение дава достоверна информация за Оргахим. В частта, в която се обосновава цената на акциите на Оргахим, считаме, че направените прогнози са реалистични.

Прогнозираните паричните потоци отразяват особеностите на средата, в която оперира фирмата и възможните сценарии на бъдещото развитие. Приложените методи за оценка на акциите са съобразени с характера и особеностите на дружеството.

Предвид направените анализи и прогнози, считаме че предложената цена и съответно отправеното търгово предложение, са справедливи към акционерите, до които е адресирано, с оглед развитието на дружеството и последиците от приемането му следва да се отразят положително върху дружеството и служителите.

Членовете на управителния орган на Оргахим не притежават акции от дружеството.

Единствено членът на контролния орган Кармен Сегете притежава 1 акция от капитала на Оргахим и възнамерява да приеме търговото предложение. Не ни е известно наличието на споразумения по упражняване на правото на глас по акциите на Оргахим".

Акциите на Оргахим поскъпнаха през деня с 4.14%, до 85.40 лв. за лот, при общо изтъргувани 200 лота.