Търговото предложение за АутоБохемия тече от днес

788

Срокът на търговото предложение за закупуване на акции на АутоБохемия АД-София тече от днес, става ясно от съобщение на БФБ - София.

Предложението е отправено от Фаворит Холд АД на цена от 6.00 лв. на акция. Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 20 498. Предложителят притежава (пряко и чрез свързани лица) 1 867 770 книжа, или 98.91 % от капитала.

Срокът на предложението е 28 дни, считано от датата на публикуване в два централни ежедневника, т. е. от днес, 28 май 2007 г.

Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистър на публичните дружества, воден от КФН.

Становището на Съвета на директорите на АутоБохемия АД-София относно представеното коригирано търгово предложение е, че то отговаря на нормативните изисквания и дава достоверна информация за дружеството.

В частта, в която се обосновава цената на акциите на АутоБохемия АД-София, от ръководството на дружеството считат, че направените прогнози са реалистични.

Предвид направените анализи и прогнози предложената коригирана цена - 6.00 лева за една акция е справедлива за акционерите - адресати на предложението, допълват от СД.

Предложената сделка няма да се отрази на плановете за трудова заетост на предприятието, която предвижда запазване на персонала на дружеството.

Последната сделка с акции на АутоБохемия АД е на 14 март на цена от 3.50 лв. В момента няма въведени оферти по позицията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg