Търговото предложение за Формопласт ще е на 19.59 лв. за акция

557
Търговото предложение за Формопласт ще е на 19.59 лв. за акция

Еврохолд България, мажоритарен собственик на Формопласт АД-Кърджали възнамерява да отправи търгово предложение към останалите акционери на дружеството.

Предложената цена за общо 25 711 акции, които са обект на предложението е 19.59 лв. за акция. Пряко и чрез свързани лица Еврохолд България притежава общо 197 754 акции, или 88.49% от капитала на дружеството.

Холдинговото дружеството не възнамерява да иска отписване на компанията от регистъра на публичните дружества. Комисията за финансов надзор не е взела отношение по предложението.

Еврохолд България увеличи дела си във Формопласт, след като в две блокови сделки, осъществени по време на търговската сесия от 10 август придоби 38.41% от компанията. Продавачи тогава бяха Старком консулт АД и Формопласт 98 АД.

За първите шест месеца на 2007 г. Формопласт има загуба от 111 хил. лв. спрямо отрицателен финансов резултат от 219 хил. лв. за година по-рано. Основният капитал на дружеството е 223 хил. лв., а собственият – 6.295 млн. лв.

Вчера по позицията се прехвърлиха 77 акции на цена от 19.50 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg