Търговото за пловдивското ЕАЗ АД е за 3.26 лв. на акция

453
Мажоритарният собственик на ЕАЗ АД, Драфт ЕООД предложи 3.26 лв. на акция за обратното изкупуване на 83 950 книжа на компанията, или 8.4% от капитала й, съобщават от Българска фондова борса.

Срокът на предложението важи 28 дни от публикуването му в два ежедневника. След изтичане на търга и отчитане на резултатите, мажоритарният собственик възнамерява да отпише ЕАЗ АД от публичния регистър.

Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение по търговото предложение.

През миналата седмица стана ясно, че Ски Инженеринг ООД е прехвърлило на Драфт ЕООД 417 хил. акции, представляващи 41.7% от капитала на пловдивското дружество ЕАЗ АД.

В резултат на транзакцията акционерното участие на Драфт ЕООД в публичната компания нарасна от 49.91% на 91.61%. След сделката участието на Ски Инженеринг в ЕАЗ АД се сведе до 4.26%.

Драфт ЕООД е еднолична собственост на регистрираната в Лихтенщайн Draft AG, показва справка в Апис.

Основната дейност на ЕАЗ АД-Пловдив е производство и търговия на апаратура за ниско напрежение и комплектни съоръжения, авточасти, битови уреди, стоки и услуги, вътрешна и външна търговия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg