Дъщерната на Бианор холдинг (

) компания Бианор Сървисиз и немската компания ТехниДата подписаха днес рамков договор за създаването на съвместното дружество – ТехниДата Лабс България ООД. Бианор Сървисиз ще притежава 51% от новата компания, с което групата на Бианор Холдинг нараства с още един член, съобщиха от холдинга за Profit.bg.

ТехниДата Лабс България ще се занимава с развойна дейност по водещите продукти за екологична съвместимост на немската компания, които са внедрени в над 1300 клиента от 59 страни по света.

Очаква се ТехниДата Лабс България да започне своята дейност през април с екип от 10 души, а до края на 2008 г. те да наброяват 25. Управител на дружеството ще бъде Майкъл Кол, който работи за ТехниДата от 12 години и към момента заема длъжността вицепрезидент. От българска страна прокурист на новото дружество ще бъде Стефан Лилов – управител на Бианор Сървисиз.

„Досегашното ни сътрудничество с Бианор Сървисиз показа, че българските ни партньори са на много високо професионално ниво. Процесите на работа са много добре разработени и ще бъдат изключително полезни за ефективното функциониране на ТехниДата Лабс България”, заяви Майкъл Кол. „Вярвам, че заедно ще успеем да привлечем най-добрите професионалисти и да им предоставим отлична среда за развитие”, допълни той.

„Партньорството ни със световен лидер като ТехниДата е чест за нас и едновременно с това - висока оценка за нашата работа”, каза Стефан Лилов. „ТехниДата Лабс България ще вземе най-доброто от нашия опит и от този на немските ни партньори. Очаквам новото начинание да донесе значителна стойност, както за нашите партньори в Германия, така и за групата на Бианор”, добави Лилов.

Според одобрения от двете страни бизнес план се очаква приходите на ТехниДата Лабс България за 2008 година да бъдат над 1 млн. лева, а през 2009 г. те да се удвоят.

Днес на БФБ все още няма сключени сделки с акциите на Бианор холдинг. Вчера книжата на компанията затвориха на средните 12.75 лв. при изтъргувани 31 лота.