Телсо намали дела си в Софарма

657
Телсо намали дела си в Софарма

Телсо АД намали дела си в Софарма АД () с 10%. Това сочи седмичният бюлетин на Централен Депозитар АД. Промяната е от 23.766% на 13.766%.

Купувач на акциите е Финансова консултантска компания ЕООД. Компанията е собственост на банкера Любомир Павлов, мъж на Диляна Грозданова. Сделката по прехвърлянето е регистрирана в ЦД на 5 август.

Според информация от бюлетина през миналата седмица има промени в акционерната структура и на Софарма Билдингс АДСИЦ ().

Инвестиционното дружество Надежда АД () намали дела си в компанията за сметка на Софарма АД и Донев Инвестмънтс Холдинг АД.

В резултат на прехвърлянията, ИД Надежда АД вече контролира 2.31% (при 23.07 на сто) от капитала на дружеството със специална инвестиционна цел. Участието на Софарма АД нарасна от 29.7% на 40.72%, а това на Донев Инвестмънтс Холдинг АД от 4.62% на 9.88%.

Днес има сравнително оживена търговия около книжата на Софарма АД, като цената варира от 4.53 лв. до 4.6 лв. без процентно изменение в цената. Обемът е от 26 280 книжа при средна цена от 4.54 лв.

Две са изтъргуваните книжа при Софарма Билдингс АДСИЦ. Цената на сделката е на 1.5 лв. за лот или с 9.99% над стойността им на отваряне.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg