ТЕСИ откри нов завод за електрически бойлери в Шумен

5116
ТЕСИ откри нов завод за електрически бойлери в Шумен

На 12 май 2016 г. ТЕСИ официално откри новия си завод за електрически бойлери в Шумен в присъствието на президента на България и други високопоставени гости, партньори, клиенти, доставчици и служители на фирмата.

Размерът на инвестицията за реализиране на проекта е 15 млн. лв. и е част от стратегията за бърз растеж на компанията. Новите производствени мощности са разположени на територията на действащия завод за електрически бойлери на компанията в Шумен и заемт площ от 5 000 кв. м.

Нови 80 работни места са вече факт, като с цел увеличаване на пазарните позиции на ТЕСИ се предвижда в следващите 4 години да бъдат открити още 50.

Заводът разполага с най-модерното оборудване за производство на електрически бойлери в Европа. Новата производствена линия е проектирана да работи с капацитет от два 100-литрови бойлера в минута.

При двусменен режим на работа и 5-дневна работна седмица, ТЕСИ разполага с капацитет от около 1 100 000 електрически бойлера годишно. Сред тях са най-продаваните продукти на компанията - бойлерите от серията BiLight и най-новата разработка – Modeco.

На церемонията по откриването на новия завод присъстваха президентът на Република България Росен Плевнелиев, както и представители на местната власт. Повече от 250 гости от 18 държави уважиха събитието и станаха част от тържественото откриване.

Лентата беше срязана от Росен Плевнелиев, Любомир Христов, кмет на Шумен, Жечко Кюркчиев, управител и съдружник в ТЕСИ ООД, Красен Кюркчиев, съдружник в ТЕСИ ООД.

“Заводът, който официално откриваме днес, е нашето най-ново пространство за разгръщане на нашата иновативност и отдаденост към качеството. С процесите и капацитетите, заложени в него, изпреварваме и някои от добре известните международни лидери в нашия бранш.

Продължаваме да имаме смели планове за развитието на нашите производства и като погледна около мен, изпитвам силно удовлетворение от новите ни високотехнологични съоръжения. Но повярвайте ми, истинската емоция и задоволство чувствам, като погледна екипа на ТЕСИ днес.

Познавайки енергията и всеотдайността, с която работи този отбор и новите върхове, към които усилено се стремим заедно, аз съм убеден, че ще имаме още много и по-големи празнични поводи в бъдеще,” заяви в поздравителния си адрес Жечко Кюркчиев.

По време на събитието присъстващите имаха възможността да направят обиколка на завода и да видят на живо впечатляващия с бързината и прецизността си производствен процес.

Новата производствена база и висококвалифицирани служители ще позволят на ТЕСИ да реализира ново поколение електрически бойлери, които осигуряват оптимален баланс в съотношението между отдаваното количество топла вода и използваната енергия. През следващите 3 години основната цел на ТЕСИ е да се утвърди като третия най-голям производител на електрически бойлери в Европа.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...