Тодоров АД-София е спечелило две от трите обществени поръчки, за които е участвало, съобщават от Българска фондова борса.

Дружеството ще доставя напитки за представителни и протоколни мероприятия на дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина.

Стойността на двете поръчки е в размер на 40 852 лева без ДДС, като обект на сделката е доставка на вино мускат (3500 бутилки) и гроздова ракия (1200 бутилки), съобщи специално за Профит.БГ директорът за връзки с инвеститорите на дружеството - Оля Василева.

Днес при изтъргуван относително голям обем при позицията от над 17 700 броя, книжата на дружеството се повишиха за пръв път от публичното си предлагане при ниво над 2 лв. за брой.

За деня акциите на компанията отбелязаха повишение от 4.7%, до средна цена от 1.99 лв. за брой, като в края на деня офертите приключиха при нива от 2 лв. купува и 2.019 лв. продава за брой.

От стартирането си на търговия на борсата акциите на дружеството са се понижили с 12.44%, като цената им при вторичното публично предлагане бе при ниво от 2 лв., а първата сделка, която се сключи по позицията на БФБ бе при ниво от 2.17 лв. за брой.