Днес се проведе общото събрание на Тодоров АД, като на събранието бяха представени 1 819 500 броя акции от общо 3.4 млн. акции.

На годишното общо събрание бяха гласувани общо седем точки, като бяха приети докладът за дейността на дружеството и финансовият отчета за изминалата година, одиторският доклад, изготвен от варненската одиторска компания "Актив" ООД, както и решение печалбата за изминалата година да се отнесе към фонд резервен и към неразпределената печалба.

В същото време бе прието решение за покриване на загуби от минали години от неразпределена печалба.

Общото събрание на акционерите освободи от отговорност членовете на СД за дейността им през изминалата година, като отново избра същата одиторска компания да извършва одит на дружеството.

"Дружеството изпълнява заложената си в проспекта програма", заяви изпълнителният директор на компанията - Иван Тодоров по време на общото събрание.

Работи се усилино по заложените в проспекта на компанията цели, като голяма част от тях за тази година са вече изпълнени или са в процес на изпълнение, стана ясно от проведеното общо събрание.

Очаква се отчетът на дружеството за деветмесечието да бъде предаден в близките няколко дни на БФБ.

За първото полугодие от там отчетоха печалба в размер на 19 хил. лева, като приходите на винарската изба са се повишили със 77.9% за периода, до 1.1 млн. лева, според неконсолидирания отчет на дружеството.

Повишението на приходите почти изцяло се предопределя от ръста на тези от основна дейност на дружеството.