"Тодоров" купи две дружества, които да поемат лозята и хотела

797

“Тодоров” АД-София е придобило 100% собственост върху две дружества, става ясно от съобщение на Българска фондова борса. Това са Полиартс ЕООД и Вини арт ООД.

Предметът на дейност на Полиартс ЕООД е туристическа дейност, докато Вини арт ООД, което с решение на Пловдивски окръжен съд от 6 август бе преименувано на Тодоров-агро ЕООД, има за дейност производство на земеделска продукция.

Целта на инвестицията в тези дружества, специализирани в дадените дейности, е да поемат отглеждането на лозята и управлението на хотела, както бе планирано в проспекта на дружеството.

Полиартс ЕООД ще поеме извършването на дейността по управление на хотелския комплекс, посещенията на СПА центъра и избата. Тодоров-агро ЕООД ще поеме отглеждането на лозята и производството на грозде, съобщават от компанията.

Днес в 8 сделки бяха закупени 69 223 акции от дружеството на нива от 1.767 и 1.82 лв., като стойността на транзакциите възлезе на 124 910 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg