Тодоров на път да изпълни един от основните си проекти

710
Тодоров на път да изпълни един от основните си проекти

В изпълнение на поетите ангажименти за стабилно и устойчиво развитие на дружеството, Тодоров АД-София е на път да реализира един от основните си проекти за изграждане на собствени лозови масиви, стана ясно от изнесена от БФБ-София информация.

Проектът, с който Тодоров - Агро ЕООД,- дружество, собственост 100% на Тодоров АД-София, е на стойност 1 004 548 лв., от които 502 274 лв. са средствата, отпускани от програма САПАРД като безвъзмездна финансова помощ при условията на специалната предприсъединителна програма на ЕС за развитие на земеделието и селските райони в Република България.

С подписването на договора с Държавен фонд „Земеделие" от 01.10.2007 г. се осигурява ресурс за „Създаване на лозово насаждение, изграждане на подпорна конструкция и закупуване на земеделска техника", съобщават от дружеството.

От тях 204 дка са нови лози и 314 дка са за конструкцията на вече съществуващи масиви. Това е част от планираните за доизграждане масиви, с което ТОДОРОВ АД, заедно с наличните вече 318 дка, ще осигури общо 1000 дка собствени лози в периода до 2009 г. Реализираната инвестиция ще доведе до 100% осигуряване на суровина само от собствени масиви и оттам до подобряване на качеството на предлаганите партиди вина.

Днес бяха изтъргувани 5 350 акции, при което те загубиха 0.5% от стойността си, до средна цена от 2.14 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg