Тодоров с печалба от 10 хил. лева за първите три месеца и ръст от 75% в приходите си

682
Тодоров с печалба от 10 хил. лева за първите три месеца и ръст от 75% в приходите си

В първия си тримесечен отчет откакто е листната на борсата компанията Тодоров АД отчете печалба за първите три месеца на годината в размер на 10 хил. лева, на фона на реализираната година по-рано загуба в размер на 8 хил. лева.

Приходите на винарската изба са се повишили с 75% за тримесечието на годишна база до ниво от 518 хил. лева, в сравнение с реализираните приходи от 296 хил. лева миналата година. В основата на повишението им е бил ръстът на приходите от продажба на продукция до ниво от 500 хил. лева, в сравнение с 292 хил. лева година по-рано.

Значително повишение обаче са регистрирали и разходите на дружеството, нараснали до 508 хил. лева, в сравнение с 304 хил. лева през първото тримесечие на миналата година.

Основният капитал на дружеството е 3.4 млн. лв., а собстевният капитал към края на първото тримесечие е бил в размер на 3.89 млн. лева.

На проведеното вторично публично предлагане през април за продажбата на общо 1.1 млн. акции от Тодоров АД акциите бяха пласирани при средна цена от 2.00 лв., а процентът на изпълнение на поръчките бе 53.46%.

Предложените акции бяха презаписани 4.45 пъти, по данни на финансовия посредник БенчМарк Финанс, инвестиционен посредник по листването.

Тодоров АД приключи 2006 г. с печалба от 76 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 215 хил. лв. за предходната година. Нетните приходи от продажби на компанията са на стойност 2.001 млн. лв., срещу 1.402 млн. лв. за 2005 г.

Днес при изтъргувани над 900 акции книжата на дружеството регистрираха повишение от 2.6% до средна цена от 1.99 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg