Торготерм предлага до 1 млн. акции на БФБ

1056
Торготерм предлага до 1 млн. акции на БФБ

До 1 млн. акции ще предложат собствениците на Торготерм АД, гр. Кюстендил за вторична търговия на БФБ-София АД. В края на миналата година Комисията за финансов надзор одобри проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на акциите на дружеството.

Очаква се до края на месеца или началото на следващия ценните книжа да се предложат на инвеститорите. Съгласно проспекта, цената ще бъде определена от пазара, а количеството свободно търгуем обем (фрий флоут) е около 30%.

„Торготерм” АД е единственият комплексен производител в България на професионално кухненско оборудване предназначено за ресторанти, барове, столове, заведения за обществено хранене и др.

Основната му дейност включва проектиране, производство, търговия и сервиз на професионално кухненско оборудване, предназначено за заведенията за обществено хранене – ресторанти, барове, столове, заведения за бързо хранене и др.

През миналата година основно продукцията е била за износ, като тенденцията ще се запази и през тази година.

От проспекта става ясно, че нетната печалба на компанията е била в размер на 1.192 млн. лв. (последният публикуван отчет е за октомври 2007) при 1.016 млн. лв. за цялата 2006 г. Приходите от основна дейност са в размер на 11.841 млн. лв. при 10.823 за 2006 г.

С пълния текст на проспекта инвеститорите могат да се запознаят на Интернет страниците на Торготерм АД и на мениджъра на предлагането ИП Авал Ин АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...