Това е най-поскъпналата ликвидна компания на БФБ-София

1650
Това е най-поскъпналата ликвидна компания на БФБ-София

Акциите на Алкомет АД са най-поскъпналата ликвидна емисия на Българска фондова борса, сочи справка на Profit.bg.

От началото на годината книжата на шуменското дружество добавят 85.8%, до 12.30 лв. за брой, а втората позиция е за Биовет с 43.14%, до 16.458 лв.

Поскъпването при Алкомет идва на фона на по-добрите резултати от дружеството. За първите шест месеца на 2016 г. компанията отчита печалба след облагане с данъци в размер на 13.59 млн. лв. спрямо 1.2 млн. лв. положителен финансов резултат за преди година.

Нетните приходи от продажби към второто тримесечие на 2016 г. възлизат на 160.27 млн. лв.

Ръстът при Биовет (особено изразен в последната седмица с повишение от 14.29%) се дължи най-вече на отхвърленото търгово предложение от страна на Комисията за финансов надзор към останалите акционери на дружеството.

Първоначално то бе на 13.30 лв. за брой, а по-късно бе повишено на 14.40 лв. От един от големите инвестиционни посредници в страната СИС обаче оспориха цената, като посочиха, че през февруари незавизим оценител е поставил цена от 19.36 лв. на акция.

Най-поскъпващите сини чипове от началото на 2016 г. са Фонд за недвижими имоти България и Стара планина Холд, добавили респективно 27.24 и 22.65 на сто, както и Неохим, повишил пазарната си оценка с 20.35%, до 55 лв. за лот.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас