На 16 юли 2007 г., в изпълнение на инвестиционната програма на дружеството за инвестиране в придобиване на вземания и съвкупности от вземания, Трансинвестмънт АДСИЦ-София реинвестира събрани до момента средства, като закупи от Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД, съвкупност от вземания, включваща вземания по главници и лихви формирани от договори за картово разплащане

Номиналната стойност на съвкупността от вземания е 800 000.25 лв., като цената, която Трансинвестмънт АДСИЦ-София ще заплати е 800 000.00 лв.

Решението за придобиване на тези краткосрочни вземания се извърши след представяне от Явлена Импакт ООД - оценител на вземанията, на първоначална оценка на действителността, съдържанието и характеристиките на динамичната съвкупност от вземания, предмет на горепосочения договор.

Краткосрочната съвкупност от вземания е оценена от Явлена Импакт ООД на 798 711.00 лв.

Нека припомним, че за изминалата 2006 г. общото събрание на акционерите на дружеството взе решение за разпределение на брутен дивидент от 0.11 лв. на акция.

Акциите на компанията се търгуваха за последно на 6 юли на цена от 2.00 лв. Оферта за покупка има на ниво от 1.54 лв., а за продажба на цена от 2.20 лв. за брой.