Трансинвестмънт АДСИЦ закупи вземания на стойност 800 хил. лв.

437
На 16 юли 2007 г., в изпълнение на инвестиционната програма на дружеството за инвестиране в придобиване на вземания и съвкупности от вземания, Трансинвестмънт АДСИЦ-София реинвестира събрани до момента средства, като закупи от Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД, съвкупност от вземания, включваща вземания по главници и лихви формирани от договори за картово разплащане

Номиналната стойност на съвкупността от вземания е 800 000.25 лв., като цената, която Трансинвестмънт АДСИЦ-София ще заплати е 800 000.00 лв.

Решението за придобиване на тези краткосрочни вземания се извърши след представяне от Явлена Импакт ООД - оценител на вземанията, на първоначална оценка на действителността, съдържанието и характеристиките на динамичната съвкупност от вземания, предмет на горепосочения договор.

Краткосрочната съвкупност от вземания е оценена от Явлена Импакт ООД на 798 711.00 лв.

Нека припомним, че за изминалата 2006 г. общото събрание на акционерите на дружеството взе решение за разпределение на брутен дивидент от 0.11 лв. на акция.

Акциите на компанията се търгуваха за последно на 6 юли на цена от 2.00 лв. Оферта за покупка има на ниво от 1.54 лв., а за продажба на цена от 2.20 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...