Трансинвестмънтс АДСИЦ емитира облигации до 5 млн. лв.

474
Трансинвестмънтс АДСИЦ емитира облигации до 5 млн. лв.

В срок до три месеца Трансинвестмънтс АДСИЦ () да издаде облигационен заем в размер от минималните 4 млн. лв. и максимум до 5 млн. лв. Решението за това е взето на проведено на 22 февруари заседание на Съвета на директорите на дружеството, гласи корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Облигациите ще бъдат обикновени, лихвоносни, необезпечени, безналични, поименни и свободно прехвърляеми. Срокът на емисията е тригодишен, с изплащане на главницата в края на периода.

Купонът на облигациите е 8.75%, годишно платим на две равни части през шест месеца, уведомяват от компанията. Водещ мениджър по организирането и пласирането на емисията при условията на първоначално частно предлагане е Райфайзенбанк България.

Със средствата от заема се планира закупуване на съвкупност от краткосрочни вземания по револвиращи кредити, възникнали в процеса на разплащания с кредитни карти Транскарт.
Емисията се предвижда да бъде регистрирана за публична търговия на БФБ в шестмесечен срок от датата на сключване на облигационния заем.

Акциите на Трансинвестмънтс АДСИЦ не са от ликвидните на борсата. Последните сделки с книжата на компанията са сключени на 13 декември.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg