Съветът на директорите на Транскарт АД (

) е взел решение за продажба на дъщерната компания Транскарт пеймънт сървисис ЕАД на Трансхолд България холдинг АД, съобщават от Българска фондова борса. Решението е гласувано на проведеното на 27 декември заседание на фирменото ръководство.

Предвид реализираната загуба към 31 декември 2006 г. от 281 000 лева и декапитализацията на Транскарт пеймънт сървисис ЕАД, ръководството на Транскарт АД, в качеството си на едноличен собственик на капитала на дъщерната компания, взема решение да продаде на Трансхолд България холдинг АД всички свои 500 акции, се споменава още в съобщението.

Сделката предвижда прехвърляне на 500 броя поименни акции с право на глас, всяка една с номинална стойност 100 лв., срещу обща продажна цена от 1 лв. за всички акции.

Трансхолд България холдинг АД, еднолична собственост на Петрол холдинг, е мажоритарен акционер в Транскарт с дялово участие от 58.33% в капитала, показва справка в Апис.

В една сделка на трети януари е прехвърлен пакет в размер на 1 173 838 акции при цена от 2.89 лв. Днес стана ясно, че продавач на книжата е Систек холдинг АД като след сделката участието на компанията в Транскарт АД е 1%. Купувач е Форталеза Финанс ЕООД, която контролира попозледнио данни 16.77% от капитала на картовия оператор.