Трансстрой-Бургас ще разпределя по 6.84 лв. брутен дивидент на акция

996

Трансстрой-Бургас АД () ще разпредели 600 хил. лв. от печалбата си за 2007 г. под формата на дивидент, реши Общото събрание на акционерите, проведено на 1 септември.

Така акционерите на компанията ще получат по 6.84 лв. брутен дивидент на акция.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Трансстрой-Бургас на БФБ, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 11 септември.

Изплащането на дивидента ще започне от 24 ноември тази година.

Акционерите на Трансстрой овластиха Управителния съвет да подготви апорт на недвижим имот с площ 102 984 кв. м в Южна промишлена зона, кв. "Победа" в Бургас, срещу придобиване на акции в бъдещо дружество.  

Общото събрание освободи от отговорност за дейността му през 2007 г. зам.-председателя на УС Петър Сачаров, но отказа да направи същото за Делчо Донев и Васил Илиев.

Нека да припомним, че на заседание на НС на компанията от февруари 2008 г. последните двама са освободени от длъжностите им на членове на Управителния съвет, а Васил Илиев като изпълнителен директор. На тяхно място са избрани Тодор Кръстев и Елена Капитанова.  

Днес няма сключени сделки по позицията. За последно книжата на компанията са се търгували на 4 септември, когато една акция е сменила притежателя си на цена от 395.5 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...