Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков няма да участва в преговорите с превозвачите за цените на горивата.

На срещата няма да бъде и транспортният министър Александър Цветков. Представителите на кабинета ще са премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Симеон Дянков. Трайчо Трайков каза, че не знае за искането на "Лукойл" той да не участва в преговорите за цените. Той съобщи, че е получил преди няколко дни от компанията формални отговори на въпросите си. Министърът смята, че и неговото становище е взето предвид за постигането на тези резултати.

"Що се отнася до пиар публикацията на "Лукойл" - това е безпрецедентен тон от една чужда компания към българското правителство. Досега само една друга компания си е позволявала подобен тон и тази компания е "Росатом", коментира още Трайков.

Според него, пазарът се движи в правилната посока и пазарните играчи заемат по-отговорна позиция. Той смята, че позицията на премиера Борисов си е свършила работата и в този смисъл е привлякла вниманието към това как функционира пазарът и как потребителите да използват свободната конкуренция, за да получат възможно най-ниски цени.

Източник: БГНЕС