"Трейс Бургас" ЕООД инвестира един милион лева в нова асфалтова база до село Черни връх в община Камено. Производственият комплекс е разположен върху площ от 40 декара. В него са внедрени мощности и инсталации на водещата в сектора италианска фирма "Бернарди Марини". Капацитетът на производството е разчетен на 40 тона асфалт на час, пише в. Дневник.

Комплексът от съоръжения е сертифициран и покрива всички европейски изисквания в областта на екологията, уверяват от "Трейс". Предстои още изграждането на складови помещения, работилници и шоурум. Близостта до Бургас ще позволи запазването на високото качество на готовата асфалтова смес при транспортирането й до пътните участъци, които подлежат на ремонт, смятат от фирмата.

"Трейс Бургас" ЕООД извършва поддръжка и ремонт на уличната настилка в Бургас, светофарните уредби, мантинелите, знаковото стопанство и маркировката в бургаския комплекс "Меден рудник".

Тя е една от 11-те фирми на "Трейс груп холд" АД – Стара Загора. В регионален план фирмите от холдинга са разположени във всички по-големи градове в Южна България. Основната дейност на холдинга е съсредоточена в изграждането на инфраструктурни обекти, сред които са участъкът Оризово - Стара Загора на автомагистрала "Тракия", военното летище в Граф Игнатиево и др.

Около 80% от дейността на компанията през последните години е свързана с европейските фондове, каза инж. Николай Михайлов, председател на съвета на директорите на "Трейс груп холд" АД.

По думите му при сегашните възможности и при едно средно ниво на цените компанията има капацитет да реализира оборот от порядъка на 150 - 200 млн. евро годишно. Към момента тя използва половината от този потенциал, което означава, че има нужда от нови обекти, а не от финансиране.

След местните избори, когато се създаде новата общинска администрация, "Трейс груп холд" предвижда реализирането на нови проекти. "Ще запознаем общините с някои нови предложения, с които смятаме, че бихме могли да им помогнем", каза още инж. Михайлов и уточни, че компанията ще обърне специално внимание на общините в тези региони, където "Трейс груп" оперира, информират от в. Дневник.