Трейс Груп Холд купува 4 асфалтови бази за над 4 млн. евро

859
Трейс Груп Холд купува 4 асфалтови бази за над 4 млн. евро

Трейс Груп Холд АД () сключи договор за придобиване на четири нови асфалтови бази на стойност над 4 млн. евро, съобщи БФБ. Продавач по сделката е Sim S. p. a. - Italy, част от Ammann Group.

Базите са с производителност от 150 до 180 тона на час, като с тях холдингът удвоява производствения си капацитет. Съоръженията са модулни - могат да бъдат разглобявани, превозвани и изградени в района на нов обект в рамките на 45 дни.

Това е първата от поредицата сделки за покупка на ново оборудване, в изпълнение на инвестиционната програма, част от която се финансира със средства от Първичното публично предлагане на акции на холдинга.

В края на 2007 г. стана ясно, че компании от структурата на Трейс Груп Холд АД са започнали изпълнението на осем нови обекта на обща стойност над 45.2 млн. лв. само в рамките на месец и половина - от IPO-то (първичното публично предлагане) до старта на вторичната борсова търговия с акции на дружеството.

Първичното публично предлагане на холдинга се проведе на 26 октомври, като от компанията предложиха 200 хил. акции при емисионна стойност от 110.5 лв. Презаписването по емисията бе от 1 480 пъти.

Най-голямото разпределено количество акции от увеличението на капитала на Трейс Груп Холд бе от 135 книжа, като в акционерната структура на компанията влязоха нови 3 400 акционери. Книжата на компанията се търгуват на БФБ от 15 декември.

Днес акциите на дружеството поевтиняха с 1.83%, до средните 208.64 лв. и изтъргуван обем от 1 958 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...