Трейс Груп Холд АД (

) ще открие свое представителство в Русия за участие в инфраструктурните проекти за Зимната олимпиада в Сочи. Това съобщи директорът на холдинга за Руската федерация Димитър Атанасов след завръщането си от Седмия инвестиционен форум в Сочи.

Президентът на Трейс Груп Холд АД Николай Михайлов и директорът за Русия Димитър Атанасов участваха в състава на официалната делегация, водена от министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов. В рамките на форума българската делегация имаше срещи с руския министър на регионалното развитие Дмитрий Козак, губернатора на Краснодарския край Александър Ткачов и с президента на Държавната корпорация „Олимпстрой” Виктор Колодяжний, като и с кмета на град Сочи Владимир Афанасенков.

„Вратите на Русия са отворени за българските строители. Това стана ясно от изказването на премиера Владимир Путин. Получихме и личната подкрепа на губернатора на Краснодарския край Александър Ткачов”, коментира Атанасов.

По думите му задачата на представителството ни в Сочи е да задвижи регистрацията и лицензирането на дейността на холдинга според изискванията на руското законодателство.

„Нашата цел да участваме в проектите по модернизиране на инфраструктурата за олимпиадата – строителството на нови пътища и магистрали, реконструкцията на главните артерии в Сочи, както и в разширяването на летището в Адлер”, обясни Атанасов. „Амбицията на Трейс Груп Холд АД е да се утвърди и на руския пазар като предвидим партньор, гарантиращ високо качество на работата, иновационен подход и стриктно спазване сроковете на изпълнение,“ се казва в съобщението от Българск фондова борса.

Днес акциите на холдинга затвориха на +2.64% при обем от 174 лота, прехвърлени срещу средните 72.65 лв.