Трейс Груп Холд придобива оборудване за над 2.2 млн. евро

559
Трейс Груп Холд придобива оборудване за над 2.2 млн. евро

На 23 януари Трейс Груп Холд АД-Стара Загора сключи договор за закупуване на 27 бр. машини, съобщават от Българска фондова борса. Новата техника включва пет асфалтополагащи машини, 21 валяка и 1 пътна фреза.

Доставчик по договора е Виртген България ЕООД. Сделката е на стойност над 2.2 млн. евро. Договорените машини са част от инвестиционната програма на компанията.

На 18 януари от Трейс Груп Холд АД уведомиха, че са сключили договор за придобиване на четири нови асфалтови бази на стойност над 4 млн. евро. Продавач по сделката е Sim S. p. a. - Italy, част от Ammann Group.

Базите са с производителност от 150 до 180 тона на час, като с тях холдингът удвоява производствения си капацитет. Съоръженията са модулни - могат да бъдат разглобявани, превозвани и изградени в района на нов обект в рамките на 45 дни.

Това бе първата от поредицата сделки за покупка на ново оборудване, в изпълнение на инвестиционната програма, част от която се финансира със средства от първичното публично предлагане на акции на холдинга.

В края на 2007 г. стана ясно, че компании от структурата на Трейс Груп Холд АД са започнали изпълнението на осем нови обекта на обща стойност над 45.2 млн. лв. само в рамките на месец и половина - от IPO-то (първичното публично предлагане) до старта на вторичната борсова търговия с акции на дружеството.

Днес акциите на холдинга поевтиняха с 2.68%, до средните 191.18 лв. при обем от 1 087 изтъргувани книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg