За първите девет месеца на 2014 г. Трейс Груп Холд обяви неконсолидирана печалба от 13.6 млн. лв. Година по-рано положителният финансов резултат на дружеството бе 4.7 млн. лв.

Общите приходи от дейността на компанията достигат 95.8 млн. лв., като нарастват от 83.2 млн. лв. за първите девет месеца на 2013 г.

Компанията изпълнява четири големи обекта на територията на Република Сърбия за общо 100 млн. евро, както и два обекта в Чехия, всеки от тях за по 10 млн. евро.

„Имаме желание да пробием в Катар", каза в интервю за Profit.bg инж. Николай Вълев, член на борда на директорите на Трейс Груп Холд.

“Тъй като обаче сме наясно, че е много трудно това да се направи чрез широколентово представяне на една компания, сме се съсредоточили да пробием на един малък сегмент, който се оказа с голям заряд и интерес от страна на местните възложители.

Става въпрос за един нов вид стабилизация на почви и материал, който се намира на място. В случая ние успяхме да стабилизираме пустинен пясък.

Съответните проби бяха взети и всичко това е лизенцирано от националната лаборатория на Катар. Интересът е изключително голям, защото това би позволило изграждането на пътища, паркинги и други елементи от строителството по тази уникална технология", заяви Вълев.

Ако това се случи в Катар, то лесно ще може да се мултиплицира в Бахрейн, Саудитска Арабия, Кувейт, ОАЕ и др.