Трейс Груп Холд АД подписа договори за реконструкция на път и изграждане на пречиствателна станция на обща стойност 15.6 млн. лв. Договорите са за изпълнение на два проекта, уведомиха от компанията.

Първият договор е с община Пещера за изпълнение на реализация на проект „Реконструкция на участък от общински път PAZ1181 от км 40+657 до км 43+153 с дължина 2496 м." и е подписан на 27 април 2009 г. Договорът е на стойност 9 737 233.20 лв. Финансирането е по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013" на МРРБ, приоритетна ос 2 „Регионална и местна достъпност", Операция 2.1„ Регионална и местна инфраструктура".

Срокът за изпълнение на работите е 7 месеца. Участъкът от общински път PAZ 1181, който ще бъде реконструиран е с местно значение. Той ще обслужва предимно движението посока от Пазарджик към летовище "Св. Константин" и селата Дорково и Костандово.

Реализацията на проекта обхваща участьк от връзката със съществуващ път бивш IV-37618 (Пазарджик - Пещера - Батак) от км. 40+657 до км. 43+153 с дължина 2 496 м. Ще бъдат изпълнени ремонт на изграденото земно легло, полагане на нова пътна конструкция, изграждане на всички необходими пътни отводнителни съоръжения и пътни принадлежности, информират от компанията.

Трейс Груп Холд АД, като водещ партньор в Обединение Трейс Инженеринг, подписа на 28 април 2009 г. подписа договор с Община Троян за изпълнение на „Инженеринг - проектиране и изграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води - ІІ-ри етап, биологично пречистване в гр. Троян". Договорът е на стойност 5 916 072 лв.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност. Срокът за изпълнение е 8 месеца.

Поръчката включва пълен инженеринг - работно проектиране и съгласуване, организация на строителството и строително-монтажни работи, доставка на технологично оборудване и монтаж, изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води ІІ -ри етап, биологично пречистване в гр. Троян, обучение на персонал и пуск на станцията.

Партньори в Обединение Трейс Инженеринг са Трейс Груп Холд АД (водещ партньор), Bioworks Verfahrenstechnik GmbH (Германия), Хидрострой АД (Троян) и Идеал Пайп ЕООД (Трън).

Подписаните договори следват приоритетите на публичното дружество за спечелване на нови проекти по линия на Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие и модернизация на транспортната инфраструктура от национално, европейско и трансгранично значение, уведомяват от там.

Вчера акциите на Трейс поевтиняха с 2.60% на 52.40 лв., при общ обем от 689 изтъргувани книжа.