Трейс Груп Холд с консолидирана загуба от 3.5 млн. лв. към 30 юни

857
Трейс Груп Холд с консолидирана загуба от 3.5 млн. лв. към 30 юни

За първите шест месеца на 2008 г. Трейс Груп Холд обяви нетна консолидирана загуба в размер на 3.52 млн. лв., става ясно от публикуван на X3News отчет на компанията. Година по-рано компанията отчете печалба от 5.66 млн. лв.

Нетните приходи от продажби достигнаха 27 млн. лв., като нараснаха с 14 на сто спрямо година по-рано. Увеличението на разходите за материали, външни услуги и най-вече на възнаграждения и осигуровки доведе до ръст на разходите по икономически елементи от 17.3 млн. лв. на 30.3 млн. лв.

През периода Трейс Груп Холд учреди няколко дъщерни компании – РИС – МТ, Пътна сигнализация и съоръжения, Трейс Комерс, Трейс Интернешънъл, Трейс Холидей и Български строител (съвместно с още седем български строителни компании за участие в поръчки в Русия).

В началото на юни беше подписан договор между Трейс Груп Холд и Фонд „Републиканска Пътна Инфраструктура” за изпълнение на обект : Рехабилитация на път І-6, участък „Мъглиж – Гурково” от км 319+561 до км 352+433 и участък „Гурково – Сливен” от км 352+433 до км 387+300. Общата дължина на предстоящия за ремонт път е 67.739 км.

Строителните и възстановителните работи са на стойност 40.3 млн. лв. Изпълнител на обекта е Сдружение „Трейс БГ” с водещ партньор „Трейс Груп Холд” АД. Основните строително-монтажни работи, както и мостовите съоръжения, ще бъдат изпълнени от Пи Ес Ай АД.

Обединение Метротрейс, в което водеща компания е Трейс Груп Холд, пък ще строи участъкът от софийското метро бул. „Патриарх Евтимий“ – НДК - бул. „Черни връх“ с дължина 2.6 км. с три метро станции от втори метро диаметър.

Към полугодието бяха закупени и 4 мобилни асфалтови бази с производителност от 150 до 180 т/ч на обща стойност 4.9 млн. евро, багери и минитоварачи за 2.95 млн. евро, 27 пътностроителни машини на стойност 2.2 млн. лв. и 9 броя валяци за земни работи.

С цел изграждане на почивна база и създаване на възможности за туризъм компанията закупи терен със строящи се сгради, находящ се в курорта Боровец на стойност 5 млн. лв.

Днес по позицията бяха изтъргувани 65 акции на нива от 112.00 до 112.50 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg